Posted by G.N.Delphi | Sarbatorim impreuna

Ziua Internationala Fetelor (International Day of the Girl Child) este sarbatorita in fiecare an  la 11 octombrie, incepand din 2012, ca urmare a discriminarilor la care sunt supuse fetele cu varsta inca frageda.
Adunarea Generală a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a adoptat rezolutia prin care a proclamat Ziua Internationala a Fetelor la sfarsitul anului 2011.
“Empowerment of and investment in girls are key in breaking the cycle of discrimination and violence and in promoting and protecting the full and effective enjoyment of their human rights” – United Nations Resolution 66/170
La prima editie – 2012 –  a fost abordata problema casatoriilor impuse minorelor in mai multe tari in curs de dezvoltare, acestea fiind retrase de la scoala si traind in saracie.

Toate fetele in scoala

Azi, de Ziua Internationala a Fetelor din intreaga lume vreau sa iti reamintesc ca toate fetele merita sa aiba acces egal la servicii medicale, educatie si nevoile de baza ale omului, indiferent de nationalitate sau religie.

Si nu numai azi. In fiecare zi trebuie sa ne gandim ca accesul la educatie inseamna civilizatie. Cu fiecare copil in scoala vom avea parte de o lume mai buna si mai curata. Curatenia porneste din suflet si o putem transmite copiilor nostri oferindu-le posibilitatea de a avea acces la informatie.

E ciudat ca eu, ca furnizor de servicii de curatenie, sa vorbesc despre curatenie in contextul acesta. Dar acccesul la informatie te invata sa iti pastrezi curatenia in suflet, in viata sau in spatiile in care ne traim viata (acasa, la birou, la scoala, in parcuri, etc.)

Ziua Internationala a Copilului-Fata ofera oamenilor si organizatiilor, posibilitatea de a sensibiliza publicul cu privire la diferitele tipuri de discriminare si abuzuri la care fete din intreaga lume sunt supuse.

Discriminarea si violenta impotriva fetelor si incalcari ale drepturilor omului inca sunt prezente in numeroase locuri din aceasta lume.

De aici si nevoia mea de a scrie aceste randuri.

Cu totii ar trebui sa constientizam provocarile cu care se confrunta milioane de fete in fiecare zi.

Ziua Internationala a Fetelor

Ziua Internationala a Fetelor


 

 

Lasă un răspuns